Що таке Кроссфіт?

Існує маса видів спорту, що підтримують тонус м’язів, що поліпшують фігуру і стан здоров’я. Варто тільки вибрати тренувальний комплекс, який буде відповідати вимогам і підходити вам за темпераментом. Можливо, таким стане молодий, але досить популярний Кроссфіт.
У 2001 році в США Г. Глассман, в минулому гімнаст відкрив перший зал для кроссфіта. Розробка системи Crossfit зайняла у нього 20 років. Поліцейські академії, військові підрозділи, спортсмени використовують його для своєї базової підготовки.
Що таке Кроссфіт?

Що ж являє собою Кроссфіт

Кроссфіт – система фізичної підготовки, що включає в себе силову і кардіо тренування. Комплекс вправ виконується по колу за мінімальну кількість часу. Він розвиває спортсмена з багатьох напрямків: сила, швидкість, спритність, витривалість, гнучкість, координація. Цей вид спортивних навантажень підвищує рівень здоров’я, працездатність і підготовленість, створюючи універсального спортсмена.
По суті Кроссфіт – це з’єднання гімнастики, бігу, важкої і легкої атлетики.

Для кого підійде Кроссфіт

Що таке Кроссфіт?
За рахунок своєї універсальності Кроссфіт не має обмежень в віці або фізичній підготовці. Але обов’язково треба звертати увагу на самопочуття, до початку тренування померяйте свій пульс.
Що таке Кроссфіт?
Відмінно підійде дівчатам, які прагнуть відточити свою фігуру. Спортсменам, які готуються до змагань і які хочуть підсушити тіло. Людям, яким важлива мотивація і подобаються випробування, змагання.
Що таке Кроссфіт?
Для вагітних, людей похилого віку і, навіть, дітей розробляються окремі програми.
Що таке Кроссфіт?
Кроссфіт передбачає заняття з інтенсивним навантаженням, вправи виконуються швидко, з повторенням кіл, тому він не рекомендується:

  • які нещодавно перенесли травму;
  • людям із захворюваннями хребта, суглобів, серцево-судинної системи;
  • людям із зайвою вагою 15 кг і більше, так як можуть постраждати суглоби;
  • тим, хто ніколи не займався спортом.
Що таке Кроссфіт?
Якщо незважаючи на всі застереження ви все-таки вирішили займатися кроссфітом, то проконсультуйтеся з лікарем і займайтеся під наглядом надійного тренера.
Що таке Кроссфіт?

Харчування при заняттях

Харчування має бути достатнім для забезпечення енергією під час тренувань і не переходить в жирову масу.
Необхідно їсти багато овочів, бажано зеленого кольору, зелені, пісного м’яса, насіння та горіхів, сухофруктів. Майже виключити з харчування водневмісткої їжу і взагалі не вживати цукор. У раціоні повинні бути присутніми натуральні необроблені продукти.

Плюси:

1. Це універсальний вид спорту. При заняттях охоплюються всі групи м’язів.
2. Допомагає інтенсивному спалюванню жиру.
3. Застосовуються різноманітні вправи: біг, веслування, присідання і жим зі штангою, віджимання на брусах, кільцях, стрибки, підтягування їзда на велосипеді. І це далеко не весь список.
4. Різноманітні програми для тренувань.
5. Зміцнення здоров’я.
6. Кроссфітом можна займатися скрізь. Для цього вам знадобляться базові знання та досвід заняття спортом. Переважно займатися в тренажерному залі, де тренера розкажуть і покажуть, як треба виконувати ту чи іншу вправу.

Мінуси:

1. М’язи ростуть менше і повільніше, ніж, наприклад, в бодібілдингу.
2. Є ймовірність нанесення шкоди м’язам і серця.

Щоб підійти до занять кроссфітом грунтовно, необхідно обстежитися у лікаря на предмет наявності протипоказань і звернутися до досвідченого тренера. Таке серйозне ставлення принесе вам стовідсотковий результат без шкоди здоров’ю.